Подово отопление под паркет / ламинат с DEVIcell™ Dry

Топлоизолационните плоскости DEVIcell™ Dry за подово отопление под дървени конструкции са специално създадени за сух монтаж на електрическо подово отопление при дървени подови конструкции.

Те се състоят от топлоизолационна подложка EPS (полистирен) с дебелина 12mm. , която е покрита с плътен алуминиев лист с дебелина 0,8mm. Върху алуминиевият лист на всеки 10сm. има технологични канали, в които се поставя нагревателния кабел.

Нагревателните кабели се монтират допълнително, след което се облепят с алуминиева лепенка по цялата си дължина. Подовото покритие се монтира директно върху плоскостите, без да е необходима замазка или други мокри процеси.

При финална настилка - ламиниран паркет, препоръчваме използването на специализирана подложка - подходяща за електрическо подово отопление, предлагана от почти всички водещи производители на ламиниран паркет.

При дървена подова конструкция най-често системите за електрическо подово отопление се използват за комфорт, което предполага, че инсталираната мощност не трябва да надвишава 100 W/m².

В случай че желаете да ползвате електрическкото подово отопление като основно отопление, трябва да се консултирате с производителя на ламиниран паркет, за максимално допустимите мощности, за които е предназначен конкретния модел паркет, както и за максималната температура на пода, която не трябва да се надвишава.